Starosta Litvínova udělal striptýz po americku. Vysmál se obvinění

3.7.2014

Litvínov - V Litvínově se objevily provokativní billboardy, na nichž si starosta Milan Šťovíček jako komiksový hrdina libuje, jak si za poslední čtyři roky namastil kapsu. Autor nápadu je neznámý. Šťovíček na to vtipně zareagoval. S humorem, že je Superman, ale ten skutečně hodný.

Komunální volby se sice uskuteční až v první polovině října, už teď se ale začínají objevovat náznaky štiplavých kampaní. Prvním výraznějším případem jsou billboardy na území Litvínova. Starosta Milan Šťovíček se na nich radního Vlastimila Doležala ptá, co všechno ještě chce a potřebuje. Vedle je znázorněno, že si za poslední čtyři roky vydělal z peněz daňových poplatníků 15 milionů.

Billboardy začaly shlížet na obyvatele města před pár dny. Kdo o ně zavadí jen letmým pohledem, může si myslet, že ze sebe starosta dělá neohrozitelného hrdinu v cestě k volbám. Kdo se ale zastaví a přečte si texty, zjistí, že Šťovíčka někdo v podstatě pasoval do role padoucha, co má řadu funkcí a jen cucá národ.

„Je to snůška různých lží, což jasně vyplývá z mých každoročních veřejných přiznání příjmů,“ uvedl Milan Šťovíček. O billboardech se dozvěděl zprostředkovaně. „Volal mi jeden známý s tím, že jsem se pěkně vystavil. Samozřejmě to nečetl,“ dodal starosta. Kumpánem na plakátech je mu radní Vlastimil Doležal. Ten je na dovolené a o ničem ještě neví.

Šťovíček netuší, kdo za dílem stojí. Na včerejší tiskové konferenci na něj každopádně zareagoval velice osobitým způsobem. V jejím závěru ze sebe strhal košili, pod níž měl triko se Supermanovým znakem. Zachoval se tedy přesně jako komiksový hrdina.

„Beru to s humorem. Vím, že někomu můžu vadit. Jsem proti prolomení limitů, zakázali jsme herny, nejsem napojen na žádné podnikatele.“

Chuť do kandidování v podzimních volbách mu to rozhodně nesebralo. Naopak. „Kandidovat budu, a to za Starosty a nezávislé. Přemýšlím, že bych tento námět použil právě i v naší kampani,“ dodal Milan Šťovíček.

Kdo si billboardy objednal, zůstává tajemstvím. Mostecký deník včera oslovil dvě nejvýraznější postavy litvínovské opozice Martina Kliku a Daniela Voláka. Oba se od billboardů distancovali. „Viděl jsem to a pobavil jsem se. Nemám s tím ale nic společného. Ani by mi to za to nestálo,“ řekl Volák.

Zdroj: http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/starosla-litvinova-udelal-striptyz-po-americku-vysmal-se-obvineni-20140703.html

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *