Občanské sdružení Litvínov Občanům a Věci veřejné získalo podporu pro zásadní programové cíle

Členové OS Litvínov občanům kandidovali za Věci veřejné v letošních komunálních volbách s volebním programem LITVÍNOV PATŘÍ OBČANŮM a získali nejsilnější podporu ze všech volebních stran, které se účastnily letošních komunálních voleb.

Volební program vycházel z následujících hlavních programových priorit:

  • Boj proti korupci ve správě města a likvidace účelových bratrstev pro kšeftování s veřejnými zakázkami
  • Zachování limitů těžby uhlí, které zaručují další existenci Horního Jiřetína  i Litvínova, převedení  uhlí za limity do nebilančních zásob a odstranění vyvlastňovacích paragrafů z horního zákona
  • Zastavení zadlužování města, hospodaření města postavit na jeho reálných ekonomických možnostech

Již před  volbami i během volební kampaně opakovaně kandidáti za Věci veřejné deklarovali, že pro tyto programové cíle budou hledat podporu u všech volebních stran, zastoupených v Zastupitelstvu města. Lídr kandidátky Milan Šťovíček mnohokrát zdůraznil, že po volbách chce spolupracovat s těmi zastupiteli, kteří pracují pro prosperitu města, nikoliv pro prospěch svůj nebo svých kamarádů na úkor města.

Tento svůj závazek dodržely Věci veřejné v povolebním vyjednávání  a podpořily do funkcí  ve vedení města a Rady města ty kandidáty, kteří jim naplňování programových cílů garantovali nejen v prohlášení o naplňování společných programových cílů, ale zejména svou dosavadní činností a zásadovostí při jednáních orgánů města v minulém volebním období.

Věci veřejné tak v Litvínově jasně potvrdily, že nehodlají vstupovat do zavedených kartelů moci, které proti vůli voličů uzavírají jiné volební strany v Praze a některých městech naší republiky. Že chtějí dělat poctivou politiku, která bude řešit věcná témata Litvínova a jeho občanů a pro své záměry a cíle budou Věci veřejné transparentně  hledat podporu u všech členů Zastupitelstva města Litvínova.

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *