Čistírna odpadních vod pro Litvínov a jeho okolí

Ve středu 1. prosince 2010 byla zprovozněna jedna z nejvýznamnějších vodohospodářských staveb na území  Ústeckého kraje za poslední léta – čistírna odpadních vod pro Litvínov a jeho okolí. Ne náhodou se slavnostního otevření zúčastnil poslanec Parlamentu ČR a předseda výboru pro životní prostředí Milan Šťovíček. Právě on se totiž zasadil o tuto investicí, která po dlouhých létech čekání vyřešila jeden z palčivých problémů ochrany vod v aglomeraci s takřka padesáti tisíci obyvateli.

Milan Šťovíček při této příležitosti ocenil nezastupitelnou roli Severočeské vodárenské společnosti, která sdružuje obce Ústeckého a Libereckého kraje a je rozhodujícím  vlastníkem vodohospodářské infrastruktury v obou krajích.

Zdůraznil také, že voda nesmí být považována za samozřejmý, levný a nevyčerpatelný zdroj. Účelné investice do ochrany vod označil za jednu z hlavních priorit našeho státu i v současnosti i budoucnosti, protože kvalitní voda je základní podmínkou pro zdravé životní prostředí a kvalitní život lidí.

Jedna reakce na "Čistírna odpadních vod pro Litvínov a jeho okolí"

  1. Martina Cicková Zasláno 20/10/2011 - 14:21

    Dobrý den
    Hledám práci v oboru chemie a technologie. Jsem narozena v Mostě, ale momentálně žiji v Klatovech, ale chci se vrátit zpátky do Mostu. Mám vystudovanou střední a vysokou školu chemickou a nyní 4 rokem pracuji v laboratoři na ČOV v Klatovech. Jen se ptám, jestli u Vás není nějaké místo volné nebo jestli o nějaké práci nevíte.
    Předem děkuji za odpověď.
    S pozdravem Cicková Martina

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *