Starosta a poslanec

Mgr. Milan Šťovíček vedl kandidátku Věcí veřejných do letošních komunálních voleb v Litvínově a získal největší podporu od svých spoluobčanů. Ke své práci ve sněmovně mu tudíž přibyla ještě zodpovědnost za vedení města a tak není divu, že jeho diář je nabitý k prasknutí. Přesto našel chvilku na zodpovězení několika otázek.

Na židli starosty města sedíte dva týdny. Jaký byl rozjezd na radnici?

Samozřejmě náročný, protože jsem si musel zorganizovat čas pro své působení v parlamentu a zároveň začít okamžitě řešit aktuální problémy města. S nemilým překvapením jsme zjistili, že město vůbec není připraveno na zimní údržbu, Technické služby mají vozový park v havarijním stavu a prázdnou kasu. Druhým závažným problémem je stav rozpočtu města na příští rok, ve kterém zeje díra více než čtyřiceti milionů korun.

A jak se vám daří zvládat práci v parlamentu?

Na radnici jsme si rozdělili oblasti řízení s místostarosty, což mi hodně pomohlo a tak jsem taky bez větších problémů zvládl účast na jednáních výborů, jejichž jsem členem. Hodně mi pomáhá spolupráce s mým kolegou Davidem Kádnerem a celým týmem, který se kolem nás vytvořil a pracuje na plné obrátky. Musel jsem pochopitelně výrazně omezit své soukromé aktivity a zájmy, ale to už k veřejné práci patří.

Co vás čeká v následujícím týdnu?

V parlamentu máme poslanecký týden, takže se budu věnovat především aktivitám v Ústeckém kraji – zejména dopravě a životnímu prostředí. Na radnici to bude především zabezpečení zimní údržby a práce na rozpočtu města, který by mělo Zastupitelstvo projednat 20. Prosince. A doufám, že vyšetřím trochu času na mikulášskou nadílku pro naše tři děti.

Jedna reakce na "Starosta a poslanec"

  1. Pane,Stovicku co jste rekl dnes na 24 v tel.me tak pobourilo ze Vam pisi.Vy tady poukazujete na ovzdusi(ze lide co maji rodine baracky topi plastem at.)Chci napsat jen to,ze jsem kdy si a ne jenom ja mel kotel na plyn.Stalo nas to hodne penez,plyn zdrazili uz nekolikrat.Mate-li za to,ze plat 19.000kc mesicne hrubeho je caska ktera me postaci na stravu a topivo?Pokud si myslite ze jo, tak jste najivni!Mozna ze z Vaseho platu ano a ne z meho.Jak si vubec muze te v tel.rict ze bude nekdo obchazet baracky, kdo kde cim topi.Nezda se Vam to uhozene,proc vy jezdite autem domu(proc nejezdite vlakem)je tam asi zima a zadny luxus co).Verte, pokud chcete lepsi ovzdusi,hledejte jinde a ne u soukrom.Ma- te firmy velke ktere za to mohou.Je me lito,Vase debata na tel.24 me dost pobourila,uz ne mam chut volit takove lidi jako jste Vy(VV)je me 58let ale co vy dokazuje te je otresne.Vubec se stidim ze jsem Vas volil asi nejsem sam.Verte,jen jednou jsem udelal chybu, ale opalovat se nebude.Pristi volby jsou pro mou dulezite,CSSD KSCM,z pozdravem Valent

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *