Tisková zpráva k demonstraci odborářů Czech Coal

Výjezdní zasedání Výboru pro životní prostředí Parlamentu ČR, které se mělo uskutečnit v Ústeckém kraji dnes,  bylo zrušeno především kvůli mimořádnému jednání poslaneckého klubu. Hrozící vládní krize vyvolala nutnost jednání poslanců a většina členů výboru se z výjezdního zasedání na poslední chvíli omluvila.  Výbor bude hledat jiný termín pro uskutečnění svého výjezdu.

K demonstraci hornických odborů se vyjádřil předseda výboru Milan Šťovíček:  „ Naštvání obyčejných horníků, kteří by přišli o práci, chápu. Chtěl bych zdůraznit, že město Litvínov i já osobně jsem připraven s vedením firmy hledat a podporovat  možnosti jejich nového uplatnění.“

Horničtí odboráři však zapomínají říct, že kvůli práci pro 600 horníků chtějí vyhnat z domovů 2.000 obyvatel Horního Jiřetína, likvidací průmyslového areálu mezi Mostem a Litvínovem připravit o pracovní příležitosti tisíce lidí,  a z Litvínova udělat zaprášené město duchů na hraně těžební jámy. Říkají tím jedno – jsme solidární, ale pouze sami se sebou.

Odbory Czech Coal nehájí zájmy svých členů, ale zájmy vlastníků a managementu firmy. Nehnuli ani prstem, když noví majitelé firmy propouštěli 10 tisíc zaměstnanců, ale za zbourání Horního Jiřetína demonstrují na pokyn managementu pravidelně. Šéf odborů pan Franta vystupuje v médiích jako tiskový mluvčí firmy. Je to opravdu průhledné a trochu trapné.

4 reakce(í) na "Tisková zpráva k demonstraci odborářů Czech Coal"

  1. Bohužel i odboráři žijí pro přítomnost. Každé uhelné ložisko se vytěží ( kdo si dnes zapěje: Kladno,ty černé Kladno) a co potom? Ústecký kraj se za posledních 21 let moc k lepšímu neposunul.Vzdělání,sociální skladba obyvatel,pracovní příležitosti…. Pozitivem je,že o inverzích můžemenormálně dýchat. To ale není zásluha uhlobaronů a odborářů.
    Pavel

  2. Myslím že odboráři s tím nic neudělají,Ústecký kraj je čím dál horší, pozemky,lesy,potoky,řeeky vše zničeno.V lersích polomi,jen se pořad kácí ale les se nečisti,

  3. Petr Globočník Zasláno 12/01/2012 - 22:50

    Milane díky, že hájíš názor lidí, kterým nejde jen o peníze!!!!
    Prosím vytrvej!

  4. „Respekt k pravdě, vůle k činům“
    Milane radši ne, protože kdyby na Tebe vylezla pravda, tak by jsi šel sedět ! Vždyť Tě má Litvínov už plné zuby.

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *