Podpořím pouze řešení, které garantuje plnění Programového prohlášení vlády

Programové prohlášení vlády a jeho naplňování je pro mne základním měřítkem pro mé rozhodování v současné situaci plné ultimativních, spontánních a emotivních kroků i prohlášení. Byl jsem zvolen na základě konkrétního volebního programu a podporu vlády jsem opakovaně vyjádřil na základě jejího programu, který zejména v otázkách zachování limitů těžby, odstranění vyvlastňování ve prospěch soukromých firem, zamezení zneužívání sociálních dávek, ochrany životního prostředí či přímé volby prezidenta republiky občany je totožný s mým poslaneckým mandátem.

Jsem přesvědčen, že je společnou zodpovědností nás, poslanců zvolených za volební program VV, dokončit to, k čemu se koaliční vláda zavázala. Nejsem a nebudu ani strůjcem či iniciátorem ultimát, ani tím, kdo oslabí potřebnou podporu sněmovny štěpením poslaneckého klubu. Mou základní otázkou na všechny mé kolegyně a kolegy, zvolené za VV, proto je: jste připraveni i nadále podporovat naplnění Programového prohlášení vlády?

Své další kroky a rozhodnutí zásadně podřídím takovému řešení, které umožní a bude garantovat plnění Programového prohlášení vlády. Dokud bude vláda své Programové prohlášení naplňovat konkrétními kroky a činy, může počítat s mojí plnou podporou.

Litvínov, Praha 18.4.2012

Mgr. Milan Šťovíček, starosta města a poslanec Parlamentu ČR

3 reakce(í) na "Podpořím pouze řešení, které garantuje plnění Programového prohlášení vlády"

  1. Velice si vážím Vašeho přístupu k věci. Velmi oceňuji Váš postoj, kdy hlavním měřítkem je naplňování vládního programového prohlášení. Je mi blízký i Váš postoj, že nestojíte o štěpení poslaneckého klubu VV. V reálném životě je však člověk často stavěn do situací, které by si nevybral. Přeju Vám, abyste v okolnostech, které jste nezpůsobil, zvolil ten pravý přístup k věci. A přeju Vám (i naší zemi), abyste přispěl k tomu, aby programové prohlášení vlády bylo dále naplňováno.

  2. Helena Bernatíková Zasláno 24/04/2012 - 21:11

    Dobrý den pane Šťovíček,
    jednou jste ve Sněmovně řekl, že kdo chce vyhrát, musí se naučit i prohrávat. Rozhodně však nesmí utíkat ze hřiště.Stejně jako Vy, jsem v roce 2010 volila VV s jeho protikorupčním programem. Teď se však situace obrátila proti VV, snaha ODS a TOP 09, co nejméně rozkrýt podivné výhodné spojenectví s českými mafiány – „kmotry“, je zcela evidentní. Nenechte se zviklat jejich praktikami, zůstaňte morálně i mravně zásadový véčkař. Této prapodivně slepené vládě vůbec nezáleží na hospodářském a ekonomickém růstu naší republiky a na zvýšení příjmů do státní pokladny jiným způsobem než finanční likvidací střední občanské třídy. Např. jsem se nedávno dočetla, že daňové nedoplatky právnických a fyzických osob činí za období 1990-2011 celkem 118,8 mld. Kč.To by byl jistě vysoký přínos do rozpočtu, pokud by došlo k důraznému a nekompromisnímu vymáhání. Ovšem to by musela současná koalice projevit zájem a odhodlání jít jiným směrem, než dosud.

    Pane Šťovíček, prosím nedejte v pátek na mimořádném zasedání Sněmovny svůj hlas k podpoře této vlády, která již ztratila veškeré zábrany, důvěru 80% občanů a jen tvrdě prosazuje své zájmy, které přivedou naši zem do neprosperující inflační propasti.

    Pokud si zachováte své čisté svědomí, věřte, že v následujících volbách se Vám tento správný krok zúročí.

    Držím v pátek palce, aby hlasování dopadlo obráceně než při dnešní zkoušce zasedání/nezasedání Sněmovny a jejího procedurálního hlasování.

  3. Jako pedagog byste neměl hlasovat pro zákony o zvýšení DPH a restitucích církví, protože tím ztížíte dále situaci lidí, kteří už těžko živí své děti.

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *