Prohlášení k možnosti nominace na funkci ministra školství, mládeže a tělovýchovy

V souvislosti s obsazením funkce ministra  ministra školství, mládeže a tělovýchovy ve vládě ČR se opakovaně objevuje také mé jméno. Je to výzva, která před člověkem nestojí příliš často. Pro mne tím spíše, že takřka celý můj profesní život i zájmy jsou spojeny se školstvím, s mládeží i se sportem. Rád bych také poděkoval všem, kteří mne v této souvislosti v posledních týdnech kontaktovali a vyslovovali mi podporu.


Při svém rozhodování jsem pečlivě a vážně hodnotil všechna pro i proti a nakonec rozhodla má zásada neodcházet od rozdělané práce. V Litvínově, kde jsem byl zvolen starostou, jsme začali systematicky měnit zadávání veřejných zakázek i hospodaření města. První kroky jsou již za námi, ale čeká nás ještě hodně práce a od ní nechci odejít. Také v problematice zachování těžebních limitů chci zůstat blízko místních lidí, jejichž mandát jsem v parlamentních i komunálních volbách získal. Sílu pro hájení a prosazování zájmů našeho města i kraje jsem vždycky čerpal právě z místních lidí a chci v tom pokračovat. S jejich podporou chci dotáhnout legislativní zajištění těžebních limitů tak, aby se náš region mohl trvale rozvíjet. Pokládal bych proto za nezodpovědné v rozehraném zápase opustit Litvínov i tým, který jsme dali dohromady.


Teprve až v Litvínově i v parlamentu budu mít pocit, že jsem udělal vše pro splnění cílů, s nimiž jsem šel do voleb, budu moci uvažovat o možnosti přijmout tak významnou nabídku.


Litvínov, 16.4.2012


Mgr. Milan Šťovíček, starosta Litvínova a poslanec Parlamentu ČR



Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *