Ostudné obstrukce znemožnily jednání zastupitelstva

Jako občan města Litvínova i jako jeho starosta odsuzuji včerejší (11. 9.2014) obstrukce některých zastupitelů, kteří svým odchodem znemožnili veřejné jednání Zastupitelstva města Litvínova k důležitým otázkám na vyhlášení místního referenda (zachování limitů těžby, zákaz hazardu), výměny oken a zateplení penzionu pro seniory či podání žádostí o dotace na opravy sportovních areálů, mateřských škol a vybudování nového hřiště pro děti a mládež.

Pokud skutečně chtěli zastupitelé za ČSSD, SNK – ED a TOP 09 podpořit vyhlášení místního referenda, jak uvádějí, potom je útěk z jednání zastupitelstva v ostrém rozporu s jejich tvrzením.

Pokud by jim opravdu šlo o získání potřebných dotací, pak měli zůstat na jednání a najít s ostatními zastupiteli řešení ku prospěchu města.

Vždy jsem byl, a budu i nadále, připraven hledat a přijímat kompromisní řešení v zájmu Litvínova a jeho obyvatel. Naprosto jednoznačně však odmítám a odsuzuji falešné a účelové chování těch, kteří opustili jednání zastupitelstva, a tím způsobili jeho neusnášení schopnost. Svým postupem tak znemožnili občanům vyjádřit se svobodně k zásadním otázkám budoucnosti Litvínova.

Mgr. Milan Šťovíček, starosta města

Chcete napsat svůj komentář?

Váš e-mail nebude nikdy uveřejněn ani sdílen.
Vyžadovaná pole jsou označena *